Heb je interesse om een puppy te nemen? Wat leuk! Om je te helpen, hebben wij verschillende zaken op een rijtje gezet, waarvan wij denken dat het goed is om over na te denken. Een pup nemen is namelijk een beslissing voor een lange tijd. Neem daarom ook de tijd voor een goede voorbereiding en maak geen overhaaste keuzes.

Hoeveel tijd heb je?

Heel belangrijk bij het aanschaffen van een puppy, is om na te denken hoeveel tijd je beschikbaar hebt (als huishouden) om voor de pup te zorgen. De aanschaf van een hond is een keuze door je voor lange tijd maakt (als je geluk hebt 10-15 jaar). Welke commitment ben je bereid om te maken om deze hond te onderhouden? Zaken om over na te denken:

  • Wie gaat de hond uitlaten? Reken er op dat volwassen honden┬ázo’n 4x per dag uitgelaten moeten worden. Hoe gaat je dat doen met werk, past dat in jullie schema?
  • Wat ga je doen met vakanties? Kun je de hond meenemen, kan de hond tijdelijk logeren bij vrienden of familie, of moet deze naar een pension? Denk er over na dat de laatste optie uiteraard ook kosten met zich mee brengt
  • Elk ras kent een andere benodigde hoeveelheid tijd. Zo hebben jachthonden meer beweging nodig dan de kleinere hondenrassen, welke meer schoothonden zijn. Wil je meer lezen over hondenrassen? Zie onze pagina over hondenrassen.