De pup heeft afscheid genomen van de fokker en een korte of langere reis gemaakt en is in huis! Je hebt geaaid en geknuffeld, gespeeld en hij heeft ook al buiten z’n behoefte gedaan. Iedereen is moe en het wordt tijd om te gaan slapen.

Als je de pup in de bench doet en zelf elders in huis gaat slapen is de kans wel heel groot dat het hummeltje wat je die ochtend hebt opgehaald het op een blaffen zet.

Bedenk dat hij ’s morgens nog gezellig bij z’n broertjes en zusjes was en tegen z’n moeder aan lag. Ga lekker bij hem in de buurt slapen op de bank of een luchtbed zodat hij weet dat je er bent en zich veilig voelt. Slaap je zelf lekkerder in je eigen bed dan kan je de pup ook in de bench naast je bed zetten of in een (verhuis)doos een lekker bedje voor hem maken.

Als de pup in de nacht wakker wordt en gaat draaien, doe dan snel je jas aan en zet hem buiten ergens waar hij z’n behoefte mag doen. Het is handig om schoenen of slippers klaar te zetten die je snel aan kunt doen. Denk ook even aan een zaklamp om te kunnen zien wat hij doet.