Er is een puppy in huis.. gefeliciteerd! Hopelijk zijn de voorbereiding en aanschaf goed verlopen en ben je nu de trotse eigenaar van een mooie gezonde pup. Je gaat nu heerlijk knuffelen en van de pup genieten. Maar wat je ook moet realiseren, is dat je ook verantwoordelijk bent voor de goede opvoeding van de hond. Eigenlijk is dit net als bij een kind. Je wilt een hond een mooi leven geven en er voor zorgen dat de hond niks tekort komt. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het opvoeden van een puppy? Wij helpen je een eindje op weg. We kunnen je helaas niet op alles voorbereiden, maar de belangrijkste zaken stippen we zeker aan.

  1. De eerste nachten
  2. Puppy zindelijk maken

Een jonge pup is zeer onderzoekend en zal van alles willen besnuffelen en in de bek nemen. Heeft hij iets vast wat niet de bedoeling is ga er dan niet achteraan rennen maar geef hem een eigen speeltje en “ruil” dit zodat je het verboden voorwerp kan pakken.

Als je de hond een kluif wil geven doe dit dan altijd als je thuis bent! Soms kan een kluif erg zacht worden en kan het gebeuren dat de hond een te groot stuk in zijn bek heeft zonder te kauwen en dit vast blijkt zitten in zijn bek.